13/05/2016

Staflid/Vrijwilliger worden

staf
Brigitta Valentijn zoekt een

Vrijwilligers / staflid

Functie omschrijving:
Scoutinggroep Brigitta Valentijn is een scouting zonder uniform uit Den Haag en is op zoek naar nieuwe vrijwilligers en stafleden!

Wij zijn een jonge, gezellige en groeiende groep die op zoek is naar een nieuw staflid / stafleden voor de leeftijdsgroepen 5-8, 11-14 en 15-18 jaar. Scouting Brigitta Valentijn (of kort gezegd: ‘de BV’) is bezig met knutselen, teamspelen creativiteit, fantasie en sportiviteit. Denk hierbij aan o.a. kampvuur maken, themamiddag, wandeltochten en smokkelspellen.

Elke week is anders en samen doen = samen lol is ons motto.

Iedere zaterdag ben je als staflid van 12:00 tot 15:30 uur (of langer 😉 )gezellig met andere vrijwilligers en de jeugdleden activiteiten aan het uitvoeren. Wekelijks kom je met je stafleden samen om de spannende en originele activiteiten te bedenken. Jaarlijks ga je met de hele groep 2 a 3 keer op een fantastisch weekendkamp en het hoogste punt van het jaar: één week zomerkamp!! Verder moet je het natuurlijk leuk vinden om met kinderen/jongeren te werken.

Momenteel hebben we ongeveer 70 jeugdleden. We zitten op de Wijndaelerweg 12 in Den Haag -Ockenburgh. De activiteiten worden verzorgd door ongeveer 20 vrijwilligers die elke zaterdag de activiteiten uitvoeren. Daarnaast is er een bestuur die de vereniging bestuurt.

Aantal uur per week
6 uur +/-

Activiteiten
Activiteiten begeleiden, Communicatie, Creatief en hobby, Evenement ondersteunen, Sport

Dagen / dagdelen
Zaterdagmiddag en een aantal stafraden in de avond per maand
1x per 6 weken groepsraad

Benodigde vaardigheden
Aanpakken/doen, (Be)denken, Creatief, Ondernemen, Organiseren, Samenwerken

Wat krijg je er voor terug
Je mag samen met je team activiteiten organiseren voor de jeugdleden. Eigen inbreng, creativiteit en een beetje gekkigheid wordt gewaardeerd. Het is een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld ervaring op te doen in het werken met kinderen of gewoon voor plezier. Het is een scoutinggroep zonder uniform en een grote diversiteit aan leden: jong/ouder, Nederlands/internationaal etc.

Daarnaast bieden we je de mogelijkheid in het volgen van cursussen zoals de basistraining leiding en kamptraining.

Doel
Op vrijwillige basis: het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en participatie van kinderen en jongeren.

Kernactiviteiten
Wekelijkse activiteiten uitvoeren waarin creativiteit, fantasie, sportiviteit en samenwerking centraal staat voor kinderen en jongeren van ca 5-23 jaar. Jaarlijks 2 a 3 keer een weekendkamp en een zomerkamp van een week. Regelmatig een grotere activiteit voor meerdere leeftijdsgroepen en voor de buurt gezamenlijk.

Contactgegevens

Bestuurslid
Mieke Rutten
0635120340
bestuur@brigittavalentijn.nl