Boerenkooltocht 28 januari

Allereerst willen wij uiteraard iedereen een heel gelukkig 2017 toewensen. Ook dit jaar hebben we bij de scouting Brigitta Valentijn weer een druk programma voor de boeg. Zoals gebruikelijk is de eerste grote activiteit van het jaar weer de Boerenkooltocht en wel op 28 januari!

Met de vorst nog rijp op de kool zullen wij weer beginnen aan een van de oudste tradities van de Brigitta Valentijn. Ook dit jaar wordt er weer een barre tocht door de Haagse landschappen georganiseerd. Uiteraard zullen we hier ook dit jaar achteraf weer met z’n allen van bijkomen onder het genot van een warm en voedzaam bord boerenkool.

Verzamelplaats Deltaplein

We verzamelen om 14:00 uur met zijn allen op het Deltaplein in Kijkduin. Let op: dit is dus niet ons clubgebouw op de Wijndaelerweg! Na een korte introductie en misschien een kort spelletje beginnen we aan de wandeling. De drie speltakken zullen dan elk hun eigen route lopen richting de Wijndaelerweg 12. Wanneer alle groepen terug zijn is het tijd voor een goede boerenkoolstamppot.

Aanmelden voor hapje boerenkool

Natuurlijk zijn alle fanatieke ouders van harte welkom om een hapje mee te

boerenkooltocht

boerenkooltocht

eten. Hoe meer zielen hoe meer vreugd! De groepen zijn ongeveer om 17:00 terug van het lopen. Voor de ouders die graag mee willen eten is dat dus de perfecte tijd om aan te schuiven.

Om een beetje rekening te kunnen houden met de hoeveelheid eters vragen wij alle ouders de regels onder aan deze brief te kopiëren in een e-mail en ingevuld door te sturen naar boerenkooltocht2017@gmail.com.

Helaas kunnen wij niet garanderen dat het droog blijft. Neem / geef uw kind dus voor de zekerheid iets van regenkleding mee.

Wij hebben er al zin in!

De Boerenkoolcommissie

Micha Zimmermann 

Ivo Krapels                 

 

–————————————————————————————————————————————-Mijn zoon/dochter ……………………………………………………………………………….. Eet wel / niet  mee

met ……. extra personen. Hiervan zijn ………. Vegetarisch. …………….. hebben een allergie/dieetwens, nl. …………………… .