Druk bezochte open dag

Zaterdag 24 september tijdens burendag organiseerde scoutinggroep Brigitta Valentijn een open dag. Vrienden, kinderen en hun ouders konden meedoen en kennismaken met de scouting.

Succes

Met de Scoutinggroep Brigitta Valentijn organiseerde we tussen 13.00-15.00 uur een open dag. De hekken van de Wijndaelerweg nr. 12 stonden open voor de bezoekers. De kinderen, ouders en buurtbewoners kregen de mogelijkheid om de locatie te bezichtigen en mee te doen met de uitdagende scoutingactiviteiten zoals marshmallows roosteren boven het kampvuur, pionieren (iets bouwen met touw en houten palen), hout haken en zagen, verfpropjes schieten met zelfgemaakte katapulten, knutselen, mega bellen blazen en nog veel meer. Tussen de gezelligheid door werd er gesmuld van de vers gebakken pannenkoeken! De laatste activiteit was een spel dat veel wordt gespeeld in Kijkduin, namelijk Pokémon Go. Wij gingen niet met smartphones het bos in, maar in teams op zoek naar de Pokémons in het bos, maaaaar je moest wel uitkijkend dat team Rocket je niet te pakken kreeg.

Nog een keertje komen?

Wij hebben vele nieuwe gezichten tijdens de open dag te mogen ontvangen. Kon u niet aanwezig zijn bij de open dag? Maak dan een afspraak via bestuur@brigittavaletijn.nl om drie keer gratis een kijkje te nemen. Wij zijn een scoutinggroep zonder uniform en organiseren iedere zaterdag leuke, gevarieerde activiteiten voor kinderen vanaf 5 jaar. Kinderen kunnen altijd langskomen om een keer een kijkje te nemen en mee te doen.

Het nieuwsbericht is ook te lezen via de Posthoorn en de Loosduinse krant.