Erwtentocht 2021

Afgelopen zaterdag 30 januari was het weer zover. Tijd voor een flinke wandeling in de natuur. Dit jaar een beetje anders dan normaal, maar zeer zeker niet minder leuk. In grote getalen kwamen deelnemers in hun aangegeven tijdslot aan op de WDW. Met de wandelschoenen, mutsen en warme jassen helemaal klaar voor de Erwtentocht. Voor iedere deelnemer stond er wat lekkers klaar voor tijdens de wandeling. Daar sta je dan voor het clubgebouw uitgerust voor een wandeling van 5, 7,5 of 10km! En als dat wandelen nog niet genoeg was waren er opdrachten voorbereid die de deelnemers moesten uitvoeren tijdens de tocht. Uiteenlopend van het maken van een fotoserie van verschillende soorten bomen tot het maken van een informatieve natuur filmpje.

Ieder jaar wordt er een wandeltocht georganiseerd voor zowel leden als niet-leden. Normaal gesproken heet dit de Boerenkooltocht, omdat we dan met z’n allen na afloop van de tocht op het clubhuis eten. Gezellig met elkaar boerenkool eten. Dit jaar was dat toch net even anders, met de geldende corona maatregelen was het niet mogelijk om gezellig samen met elkaar te eten. Dus wat doe je dan? Geen tocht, wel een tocht maar geen eten. Of zoals wij dit jaar hebben gedaan wel een tocht en eten maar dan wat anders dan gebruikelijk. En wat past er dan perfect in het winterse plaatje als boerenkool geen optie is. Juist Snert of zoals veel mensen het beter kennen erwtensoep. Vandaar dat we ook de naam van de tocht hebben verandert naar Erwtentocht, leuk hé?

De wandeling

We zeggen niets voor niets een flinke wandeling. Klaar voor de start, GO! Vanaf ons clubgebouw een flink eind lopen door de Puinduinen, Meer en Bos, een klein stukje Westduinpark en Kijkduin. Een divers gebied om door heen te lopen. Het ene moment door de wijk en het andere moment loop je door de natte bladeren in het bos. Om een paar tellen later je hakken in het zand te zetten van de duinen en het strand. Allemaal met behulp van het programma Pointrush hebben wij een route uitgezet voor elke groep zodat zij dit zelfstandig konden lopen.

Na de wandeling stond er voor iedereen een warme kop chocomel met slagroom klaar om even lekker op te warmen. Zo klaar met lopen op naar huis met een blik erwtensoep van Unox. En de prijsuitreiking dan, want ja de Ertwnetocht is naast de wandeling toch een soort wedstrijd tussen de deelnemers. Het heeft de commissie de nodige hoofdpijnen berzorgt om de winnaars te bepalen, wie krijgt er een punt voor een foto. Wie heeft de snelste tijd neergezet en wie heeft zich volledig aan de opdracht gehouden. Uiteindelijk zijn er toch 3 winnende groepen uitgekomen. Gefeliciteerd aan alle winnaars!

1. Maarten/Levi/Jip
2. Nick/Koen
3. Wende

Ben je nou benieuwd naar de foto’s die gemaakt zijn? Kijk dan even in ons fotoboek bij Erwtentocht 2021