28/01/2016

Esta’s (6-10 jaar)

De Esta’s

Wil jij wekelijks iets spannends beleven samen met leeftijdsgenoten? Dan is scoutinggroep Brigitta Valentijn misschien iets voor jou! De Esta groep (bij andere scoutinggroepen ook wel ‘Welpen’ genoemd) is voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Kom je ook drie keer gratis kijken en meedoen?

Wat doen de Esta’s?
De Esta’s zijn zoveel mogelijk buiten in de natuur zoals in het bos en op het strand. De Esta’s kunnen rekenen op een gevarieerd spelaanbod. Regelmatig krijgen zij bezoek van fantasie-figuren die hen meeslepen in spannende avonturen en grappige en uitdagende activiteiten. Behalve veel aandacht voor natuur, wordt er ook veel aandacht besteedt aan creativiteit en (samen) spel in deze groep. Het speelaanbod varieert van sport, teamspelen, bakken, tot knutselen en speurtochten. Dit is allemaal in combinatie met ontdekking in de natuur. De programma’s zijn in een thema zoals: indianen, EHBO, sprookjes of boeken . Of naar tv programma’s zoals Expeditie Robinson en Geer en Goor. Zo leren de kinderen spelenderwijs samen te werken onder leiding van de staf (vrijwilligers).

Uit logeren
Twee keer per jaar gaan we een weekend uit logeren. Er worden jaarlijks ook meerdere activiteiten georganiseerd voor alle groepen samen. In de zomer gaan we een hele week op een spectaculair zomerkamp en slapen we in een blokhut! Een keer per twee jaar gaan we op Groot Groepsweekend (GGW) met alle groepen, familie en vrienden van de scouting.

Kom langs!
Als we je nu nog niet overtuigd hebben om lid te worden, kom dan gewoon eens langs op onze mooie locatie bij de Wijndaelerweg. Lees meer informatie over het lidmaatschap en de contributie. Kijk ook eens op onze Facebook en Instagram voor actuele beelden van onze activiteiten.

Iedere zaterdag 13.00-15.00 uur
Adres: Wijndaelerweg 12
estas@brigittavalentijn.nl
Ooievaarspashouders krijgen 50-100% korting