Fysiek draaien in Coronatijd

De afgelopen maanden heeft het Coronavirus ons genoodzaakt om onze activiteiten te verplaatsen naar een online omgeving. In het begin was dit wel oke. Toch is het online draaien iets minder leuk dan fysiek draaien. Daarom hebben we dan ook goed nieuws. Afgelopen weken zijn de stafteams en het bestuur met elkaar in overleg gegaan of het haalbaar en gewenst is om het fysiek draaien weer op te pakken. In eerste instantie was de uitkomst om nog niet fysiek te gaan draaien. Echter is gebleken dat er toch meer vraag is naar het fysiek draaien in coronatijd dan aanvakelijk eerst gedacht. Afgelopen week heeft de Esta-staf daarom spoedberaad gehad en besl .

De versoepeling van maatregelen die per 11 mei in zijn gegaan bieden de mogelijkheid om weer fysiek te draaien. Zo kunnen de kinderen in de Esta leeftijd, 8 – 10 jaar met elkaar spelen zonder 1,5m afstand. Dit maakt het fysiek draaien in coronatijd makkelijker. Bij de Mercators en RS geld de 1,5m regel nog wel. . Dit maakt fysiek draaien voor deze groepen lastig. Om die reden zal vanaf zaterdag 16 mei de Esta speltak weer fysiek draaien op onze locatie. Voor de Mercators en RS geld dat deze voorlopig nog online draaien!

Beknopte maatregelen fysiek draaien in coronatijd

Hiervoor zijn er een aantal maatregelen getroffen om het fysiek draaien voor zowel de staf als de kinderen coronaproof te maken. Zo zijn er een aantal restricties op het terrein en andere maatregelen.

  • Ouders mogen het terrein tot nader order niet betreden en wordt gevraagd te wachten op het parkeerterrein.
  • Op het terrein wordt alleen gedeeltelijk gebruik gemaakt van de blokhut.
  • De blokhut wordt voornamelijk voor de sanitaire voorzieningen gebruikt, met uitzonedring van de douches.
  • De activiteiten worden ten alle tijden buiten gehouden, dit is op basis van de door de overheid gestelde restricties.
  • Verder zijn er extra hygiĆ«ne maatregelen getroffen.

Deze en andere maatregelen zijn terug te lezen in het Corona Protocol. Deze zijn gebaseerd op de maatregelen vanuit Scouting Nederland, samen zorgen we voor een coronaproof scouting.

Corona protocol