Hoe lossen we stafprobleem na zomerkamp op?

Den Haag, 24 mei 2019,

Beste ouders, verzorgers,
Om maar meteen met de deur in huis te vallen: volgend seizoen hebben we een stafbezettingsprobleem bij de Esta’s en Mercators. Geen nieuw probleem: stafleden komen en gaan, of blijven heel lang. Nu is het wel een groot probleem: stafleden die al eerder wilden stoppen, stoppen nu echt.
Na de zomervakantie hebben we voor de Esta’s en Mercators samen nog maar 3 vaste stafleden. Te weinig om wekelijks tegelijkertijd 2 speltakken te draaien. Wel is er een klein lichtpuntje in de recente enthousiaste aanmelding van iemand die staflid wil worden. En paar RS’ers willen graag ter ondersteuning  meedraaien. Dat blijft helaas te weinig om op de oude voet door te gaan.

Voorlopige oplossing
We willen wel graag doorgaan. Afgelopen weken hebben intensief advies ingewonnen bij onze Scoutingregio en bij Scouting Nederland, en andere mogelijkheden (bijv. fusie) hebben we afgetast.
In de laatste groepsraad hebben we een voorlopige oplossing gekozen: na het zomerkamp draaien we nog maar 1 speltak per week. Dus 1x in de 14 dagen Esta’s, en 1x in de 14 dagen Mercators, zolang de situatie rondom het aantal stafleden niet verbetert.

Wat vinden jullie ervan?
Onze keuze om op bovenstaande manier door te gaan is een voorstel aan jullie ouders/verzorgers. Uw reactie, commentaar, voorstellen, andere ideeën vinden we erg belangrijk. Graag willen we dat met jullie bespreken na het GGW op zaterdag 8 juni. Ook de reactie van jullie kinderen/ onze leden willen we erbij meenemen. Op 8 juni willen we het hebben over de praktische gevolgen, andere ideeën, nog aspirant-stafleden in onze buurt, etc.?

Toekomst
Gelukkig lukt het steeds wel om, op ad-hoc-basis, genoeg vrijwilligers te vinden die de organisatie van grotere activiteiten zoals Boerenkooltocht, Pleebeksjo en GGW, op zich nemen. Dit seizoen gaat zijn laatste fase in met fantastische activiteiten in het vooruitzicht zoals het Groot Groepsweekend en de zomerkampen. De vrijwilligers gaan er wat moois van maken en hopen op uw bijdrage en steun in het volgend seizoen!

Met vriendelijke groeten,
namens het bestuur van Scouting Brigitta Valentijn
Nick van den Ham
voorzitter a.i