07/02/2016

Jaarlijkse BV activiteiten

 • Overvliegen – 5 september 2015
 • Open Dag – 12 september 2015
 • Halloween – 31 oktober
 • Boerenkooltocht – 16 januari 2016
 • Playbackshow – 13 februari
 • Rommelmarkt – 19 maart
 • Beverweekend – datum nog onbekend
 • Estaweekend – datum nog onbekend
 • Mercatorweekend – 16/17 april (regio scouting weekend) 7/8 mei
 • Feestelijke opening Wijndaelweg met wethouder Karsten Klein – 21 mei
 • Sponsorloop – datum nog onbekend
 • Grote Groeps Weekend (GGW) – hemelvaart 2017
 • Zomerkamp (Esta’s & Mercators) – 9 t/m 16 juli 2016 (eerste week van de zomervakantie)
 • Zomerkamp (Bevers) – 13 t/m 16 juli 2016  (in de eerste week van de zomervakantie)
 • Zomervakantie – Vanaf 9 juli 2016

Hieronder staan alle jaarlijkse activiteiten van de ‘BV’ overzichtelijk op een rijtje.

Zomerkamp of weekendje weg

Ieder jaar gaan de groepen minimaal twee keer en soms wel drie keer per jaar een weekendje weg. In de zomer gaan bijna alle groepen één week op zomerkamp. Dit zijn dé activiteiten waar alle leden om staan te springen! De jongste groep, de Bevers, gaan een halve week. Het zomerkamp vindt altijd plaatst in de eerste week van de zomervakantie.

Aan deze kampen zit altijd een spannend, grappig of avontuurlijk verhaal verbonden. Denk maar aan thema’s als Suske en Wiske, Disney, de Zevensprong, de Meester van de Zwarte Molen. Of Wie Is De Mol, Expeditie Robinson, Ford Bojaar. Of zelf bedachte verhalen met spionnen, indianen of buitenaardse wezens. Als groep help je vaak figuren uit deze verhalen met een probleem of puzzel, die ze zelf niet op kunnen lossen.

Door de leiding wordt er altijd gezorgd voor een locatie (slaapplek), maaltijden en activiteiten. De Bevers en Esta’s slapen in een blokhut de Mercators in tenten. De activiteiten die je doet zijn per groep verschillend. Voorbeelden zijn: knutselen, speurtochten, een hike of dropping lopen, spooktochten, kampvuur maken, pionieren (bouwen met grote houten palen), bos- en groepsspellen, kookwedstrijden, broodbakken op het vuur en nog veel meer gave dingen! Tijdens kamp ga je ook één keer en soms zelfs twee keer een dagje uit, bijvoorbeeld naar het zwembad, een (speel)park of een dagje kanoën.

Grote Groeps Weekend (GGW)

Tijdens het GGW gaan we met de gehele Brigitta/Valentijn drie nachten kamperen. Alle groepen, van de Bevers tot de Stam, zijn dan bij elkaar. Maar het GGW is niet alleen voor leden; ook ouders, broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes mogen mee en iedereen mag meedoen met de fantastische activiteiten.

De organisatie zorgt dat iedereen drie geweldige dagen beleeft. Gedurende het weekend vinden er gezamenlijke spellen plaats en soms moet je strijden tegen een andere groep! Er zijn ook momenten dat iedere groep zelf een activiteit organiseert. Ouders kunnen dan ontspannen, een wandeling maken of andere activiteiten ondernemen. ’s Avonds is er uiteraard een kampvuur. Verder zorgt een groot kookteam voor de maaltijden en is er dagelijks een winkeltje geopend voor versnaperingen en wat te drinken. Het GGW is voor leden van de BV gratis, niet-leden betalen wel een kleine vergoeding.

Het GGW vindt niet jaarlijks maar om het jaar plaats tijdens Hemelvaart, van donderdag t/m zondag. Het eerstvolgende GGW is in 2021.

Duinenmars en Boerenkooltocht

Jaarlijks doen we mee aan leuke wandeltochten. Tijdens de Boerenkooltocht, die meestal in februari plaatsvindt, wandel of fiets je met je groep een tocht. Waarbij er tussendoor spelletjes worden gedaan, meestal in het thema van boerenkool. Ouders/vrienden mogen ook mee wandelen. Na de barre tocht wordt er met alle groepen en ouders gezamenlijk overheerlijke boerenkool met worst gegeten.

De Duinenmars is, zoals de naam al zegt, een wandeltocht door de duinen. Een echte Haagse jaarlijkse activiteit. Deze vindt zaterdag 10 en zondag 11 april 2021 plaats. Er zijn mogelijkheden om 5, 10, 15, 25 of 40 kilometer te lopen. Aan het einde van de tocht ontvang je een medaille en vaak staan stafleden klaar met wat lekkers.

Halloween

Sinds 2010 organiseren wij voor onze eigen leden en kinderen uit Den Haag een Halloween activiteit. Ieder jaar worden er andere activiteiten verzonnen. De ene keer een spooktocht door het bos van Landgoed Ockenbrugh. Of een griezel disco op ons eigen terrein. Halloween wordt altijd druk bezocht. De entree is gratis en verkleed komen mag! Kom jij ook griezelen op ons terrein met Halloween? Aanmelden kan via pr@brigittavalentijn.nl (niet verplicht)

Playbackshow 

Ieder jaar rond februari/maart is het weer tijd voor de playbackshow! Leden die een spetterende act hebben voorbereid mogen dat op het podium laten zien aan alle (oud)leden, familie of vrienden. Iedere groep doet ook een gezamenlijke act. Aan het eind van de avond zal een jury beoordelen wie de meest spetterende show heeft gegeven en daarmee een prijs verdient!

Financiële acties

Een aantal keer per jaar zetten de leden zich in om geld in te zamelen voor de vereniging. Het geld wordt besteed aan het clubhuis, de zomerkampen of spelmateriaal. De jongste groepen halen bijvoorbeeld geld op door het rennen van een sponsorloop of het doen van karweitjes. De oudste groepen en de bestuursleden halen ieder jaar geld op met de collectebussen van Jantje Beton. De helft van de opbrengst gaat naar deze organisatie, die investeert in de speelomgevingen van kinderen.  De andere helft van de opbrengst gaat naar onze vereniging en wordt bijvoorbeeld besteed aan de zomerkampen.

Feestactiviteiten

Pasen, Sinterklaas of Kerst? Aan al deze feestactiviteiten schenken wij aandacht d.m.v. een feestje, een bezoek van Sinterklaas zelf, een kerstdiner, een heerlijke paasbrunch of een gezellige spelletjes middag.

Regionale scouting activiteiten

Jaarlijks worden er gezamenlijke activiteiten georganiseerd voor alle scoutinggroepen uit Den Haag. Dit wordt gedaan door scouting regio Den Haag.  Alle kinderen van eenzelfde leeftijdsgroep doen dan gezamenlijke spellen, zoals een kookwedstrijd of een vossenjacht. Soms zijn er wel meer dan 100 scoutingleden van allerlei groepen uit Den Haag bij elkaar!

Overvliegfeest

Ieder jaar, in september, vliegen de oudere kinderen over naar een volgende groep. Zo gaan er kinderen van de Bevers naar de Esta’s, van de Esta’s naar de Mercators, van de Mercators naar de RS, etc. De nieuwe samenstelling van de groepen wordt altijd met een heus spektakel gevierd. Op allerlei manieren maken de kinderen de transitie naar hun nieuwe groep: op een vlot een plas over, een parcours volgend, of via een kabelbaan. Ouders, familie en vrienden zien uiteraard welkom om hun kinderen aan te moedigen en de nieuwe groepen te vieren!