Kinderactiviteiten op Schollenpop georganiseerd door scouting

Dit jaar worden de kinderactiviteiten van Schollenpop weer georganiseerd door onze scouting.

Activiteiten

Vorig jaar mochten wij ook al de kinderactiviteiten op Schollenpop. Het festival vind dit jaar plaats op zaterdag 6 augustus. Leden en vrijwilligers van onze scouting zullen activiteiten organiseren als schat zoeken, mega bellen blazen, zand tekeningen maken, een hindernisparcours en nog meer!

Maar wat is Schollenpop eigenlijk? Het is een gratis popfestival op het strand!! Om precies te zijn op het Zuiderstrand te Scheveningen. Het festival start om 12.30 uur en het laatste optreden start om 22.15 uur.

Doel Schollenpop

De doelstelling van de organisatoren is om zoveel mogelijk regionale band op te laten treden. Belangrijk   bij   de   organisatie   van   Schollenpop   is   de   betrokkenheid   van   de   lokale bevolking  bij  het  festival  wat  tot  uitdrukking  komt  in  het  feit  dat  zo’n  120  vrijwilligers, uit  Scheveningen  en  Den  Haag,  het  evenement  in  goede  banen  leiden  in  de  dagen voor, tijdens en na het festival.

Optredens

Het festival is voor jong en oud en dat is ook te zien aan het programma van 6 augustus. Zo treed Milou Huijgen van de Popschool op. Zij is 8 jaar en ook wel bekend als de beste singer songwriter van Den Haag! Andere band die optreden zijn Junkie and the Halo (Ready to Play), The Brahms (Nederlandse Indieband), Su the Night, Pat Smith (zanger van Splendid), Danko Jones (hardrock band uit Toronto), Sven Hammond (rhytm, soul, blues en jazzmuziek) en Memphis Maniacs (mix van allerlei bekende nummers gemixt in diverse stijlen en genres.

De  combinatie  van  zon,  zee,  strand  en  muziek  en  natuurlijk  de  inzet  van  al  die vrijwilligers  hebben  Schollenpop  in  gemaakt  tot  wat  het  nu  is  geworden. Namelijk  het  één  van  de  gezelligste  zomerfestival  van  de  Haagse  regio. Dit jaar is het de 20ste editie! Extra reden om te komen buurten!