28/01/2016

Mercators (11-14 jaar)

De Mercators

Wil jij wekelijks jezelf uitdagen en outdoor activiteiten beleven samen met leeftijdsgenoten? Dan zijn de Mercators 11- 14 jaar (bij andere scoutinggroepen ook wel de ‘Scouts’ genoemd) van Scoutinggroep Brigitta Valentijn iets voor jou!

Wat doen de Mercators?
De Mercators zijn zoveel mogelijk buiten in de natuur zoals in het bos, in de wijk of op strand. De ene keer stappen we op de fiets en de andere keer gaan we wandelen of met het openbaar vervoer. De activiteiten die zij met elkaar ondernemen variëren van vuur maken, teamspelen en pionieren, tot houthakken. Ook koken, hikes, droppings, sport en nog veel meer horen daarbij! Ontdek het spannende buitenleven in combinatie met avontuur, actie en creativiteit. Naarmate de kinderen ouder worden krijgen zij ook een steeds grotere inbreng in het programma. En bepalen zij steeds meer de interessevelden waarin gespeeld wordt.

Weekendjes weg en zomerkamp
Twee keer per jaar gaan we een weekend weg (soms kamperen). Er worden jaarlijks ook meerdere activiteiten georganiseerd voor alle groepen samen. In de zomer gaan we één week kamperen tijdens het spectaculaire zomerkamp. Tijdens dit zomerkamp slaap je in tenten en worden er spannende thema’s aangeboden waar je nog jaren over zult praten. Tijdens het kamp leer je bijvoorbeeld hoe je een tent moet opzetten. Ook bouw je samen met de andere kinderen een eigen keukentafel. Een keer per twee jaar gaan we op Groot Groepsweekend (GGW) met alle groepen, familie en vrienden van de scouting.

Kom langs!
Als we je nu nog niet overtuigd hebben om lid te worden, kom dan gewoon eens langs op onze mooie locatie bij de Wijndaelerweg. Lees hier meer informatie over het lidmaatschap en de contributie. Neem ook eens een kijkje op onze Facebook en Instagram.

Iedere zaterdag: 13.00 – 15.00 uur.
Adres: Wijndaelerweg 12
mercators@brigittavalentijn.nl
Ooievaarspashouders krijgen 50-100% korting