Online draaien

We zitten met zijn allen al enige tijd thuis, door de maatregel van sociale distantie. Minder naar buiten en niet in grote groepen samen zijn. Helaas kan het niet anders, maar stil zitten is wel het laaste dat we moeten doen. Daarom draaien al onze groepen nu online in plaats van fysiek. Tuurlijk zijn de fysieke spellen op ons terrein ontzettend leuk en energiek. Maar wie zegt dat een online programma niet net zo leuk en intensief kan zijn?

Juist het online draaien zorgt bij de staf voor uitdaging in het bedenken van de meest gekke en leerzame programma’s. Hoe we dat doen? Door de traditionele scouting programma’s een twist te geven en zo in elkaar te zetten dat ze thuis ook werken. En geloof het of niet zo’n thuis programma is best zwaar voor de leden. Maar meer dan dat is het ook hilarisch voor zowel de andere thuisblijvers als voor de staf die achter hun pc videobellen via Skype of Google Hangouts.

Zie jij het al voor je kinderen die rennend door het huis gaan omdat ze zo snel mogelijk voorwerpen moeten zoeken die de staf opnoemt. Heerlijk zo een potje “Wie als eerst … heeft” met de esta’s. Of neem de mercators die moeten fluiten terwijl ze een beschuitje eten. Gegarandeerd een hoop plezier en gelach. Het draaien is dus van fysiek naar online en gewoon op de vaste tijd dat de groepen normaal draaien. Stil zitten daar doen wij niet aan, want echte scouts gaan door en stoppen nooit. Zij zullen altijd hun best doen, dus ook in het online programma. Wie doet het meest zijn best?

Met zijn allen zorgen we ervoor dat thuis zitten geen straf wordt, maar een plezierige tijd. Lekker gek doen met vrienden, je scoutingtechnieken verbeteren. Door elkaar heen praten in de videochat, het kan allemaal zolang we maar samen zijn. Wij zeggen niet voor niets samen doen = samen lol, ook al is dat nu online en niet fysiek.