23 juni – Open dag vrijwilligers

Vind jij het leuk om naast je studie voor kinderen uitdagende activiteiten te bedenken? En zoek je de perfecte boost voor je CV? Dan biedt de Brigitta Valentijn (Scouting zonder uniform) jou een geweldige kans! Daarnaast kan je ook nog je vrije studiepunten (SLC-punten) behalen. Geïnteresseerd? Meld je dan aan voor de Open Dag op 23 juni aanstaande.

De eigenzinnige Haagse Scoutingvereniging Brigitta Valentijn zoekt vrijwilligers om op zaterdag actieve, leuke en creatieve activiteiten te bedenken en te begeleiden.

Wie zijn wij

Vrijwilligers bij Brigitta Valentijn

Onze vereniging bestaat uit een groep van jonge en enthousiaste vrijwilligers die iedere zaterdag voor ongeveer 50 kinderen uitdagende activiteiten bedenken en begeleiden. De kinderen zijn verdeeld in drie leeftijdsgroepen:

  • Bevers: 5 t/m 8
  • Esta’s: 9 t/m 11
  • Mercators: 12 t/m 15

Spel en spelplezier staat voorop bij Scoutinggroep Brigitta Valentijn. Sommige scoutinggroepen zijn nog veel gericht op presteren en winnen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier hebben en zich ontwikkelen op het gebied van fantasie en creatief spel. Spelenderwijs leren de kinderen samen spelen en met verantwoordelijkheid omgaan. Samen doen is samen lol!

Leerzaam

In een vrije omgeving een band opbouwen met een groep kinderen zonder dat je in een ‘stagerol’ zit of verplicht bent een strakke tijdsplanning aan te houden. Eigenlijk leer en oefen je alle vaardigheden die je niet uit boeken kunt halen zonder dat er iemand met een kijkwijzer meekijkt of dat je er een verslag over moet maken. Daarnaast leer je, in een ongedwongen sfeer, samenwerken, plannen, organiseren en leiding geven.

Mocht je het leuk vinden om een keer te komen kijken, meld je dan aan voor de open dag op 23 juni om 16:00 of (als je dan niet kan of al eerder wil komen)