Pleebeksjow 2020

Het afgelopen weekend was de pleebeksjow, ja niet playbackshow, maar pleebeksjow. Vele leden zijn op zaterdagavond de strijd met elkaar aangegaan om de veel belovende prijzen. Niet alleen individuele leden zijn de strijd aangegaan, ook de groepen zijn de strijd met elkaar aangegaan. Drie groepen, de Esta’s, Mercators en de RS zijn onderling de strijd met elkaar gegaan om de fel begeerde, gouden wc-bril. Dit jaar was de kunst om een act te bedenken die iets te maken had met het thema ‘pride’. Niet alleen pride, als in het gebruik bij de lgbt+ community, maar ook in de zin van waar ben jij trots op.

Met het doel om kinderen mee te geven dat je mag zijn wie je bent en dat je daar trots op mag zijn. Ook prestaties die je hebt behaald, mag je trots op zijn. Maar hoe vorm je dat om naar een act voor de pleebeksjow? Door een nummer te kiezen die past bij het thema of iets aan te trekken, of uit te beelden. Je kan het zo gek niet bedenken of het verdient een plek op ons podium. En dat hebben we terug gezien in de diversiteit van de acts. Zo ging de een helemaal los met de heupen en de ander verkeeld als vrouw muren slopen. Nog niet gek genoeg?

De Esta’s hebben een beeldende opvoering gedaan van de Lion King, terwijl de Mercators met een vrouwelijk karakter beroepen uitbeelden. De RS, heeft het podium onveilig gemaakt met aluminium outfits op een nummer van het Eurovisie Songfestival. Om het nog gezelliger en gekker te maken waren er een paar intermetzo’s ingelast met een dans battle en een Martien Meiland battle. Een avond met een hoop strijd, maar zeker ook onwijs veel plezier en vertier. Wie er uiteindelijk met de felbegeerde Gouden WC-bril vandoor is gegaan? De Esta’s hebben dit jaar gewonnen en mogen de prijs een jaar lang in hun lokaal hangen. Tot volgend jaar en misschien wel een nieuwe titel drager! Benieuwd hoe het eruit zag? Bekijk de foto’s in onze foto album onder pleebeksjow 2020

Pleebeksjow Mercators

Pleebeksjow act Mercators