Samenwerking Oh My Dog en Middin

Sinds onze nieuwe locatie zijn wij met verschillende organisaties gaan samenwerken. We zijn de samenwerking met Oh My Dog en Middin, locatie Binnenklingen, gestart.

Oh My Dog

Sinds januari geeft de hondenschool Oh My Dog hondentraining op de WeeDeeWee. Ze leren de honden vaardigheden die zinvol zijn in hun leven als huishond, niet alleen simpele gehoorzaamheid. Onze hoogopgeleide instructeurs helpen jou om je hond op te voeden  volgens evidence-based-principes: op basis van de laatste technieken en wetenschappelijke onderzoeken. De trainingen worden 19.10 tot 19.50 op woensdagavond gegeven.

Middin

Zoals jullie misschien weten is het onderhouden van de WeeDeeWee een grote klus! Blaadjes, takken, mos etc. moet allemaal wekelijks worden verwijderd voor de veiligheid, de uitstraling en het verhuur. Middin was nog op zoek naar een locatie waar de cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking konden helpen bij het tuinieren en kwamen zo bij ons terecht. De WeeDeeWee wordt nu door de bewoners van locatie Binnenklingen en daar zijn wij onwijs blij mee! Volgens Middin maakt iedereen deel uit van de samenleving en kan meedoen op zijn manier. Als dat tijdelijk of blijvend op eigen kracht niet lukt, is Middin er. Want als het echt niet gaat, is de hulp van Middin nodig. In hun werkwijze kijken ze naar mogelijkheden: wat kan wel? Middin is er, midden in de wijk, in de directe omgeving van de cliënt. Zij verstevigen en activeren netwerken. Want mensen hebben andere mensen nodig om tot hun recht te komen.

Wij zijn met de scouting blij met  deze samenwerking en dat wij Oh My Dog een schitterende locatie in Ockenbrugh naast het bos en strand kunnen bieden en dat de honden kunnen rondrennen op onze binnenplaats. Voor de cliënten van Middin vinden wij het een prachtig initiatief dat zij ons willen helpen met het onderhouden van de WeeDeeWee en dat wij een stukje mogen bijdragen aan het verstevigen van hun netwerk.