Scouting en COVID-19

Ook vanuit ons een bericht over het coronavirus, COVID-19. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen in Nederland om alle activiteiten tot en met 6 april niet door te laten gaan. In het Scoutingspel vindt namelijk veel fysiek contact plaats. Met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken.

Wij hebben dan ook besloten om gehoor te geven aan het verzoek van Scouting Nederland en het kabinet. Onze deuren zijn dan ook gesloten voor de komende vier zaterdagen, 14, 21 en 28 maart en 4 april. Ook wij vinden het ontzettend jammer dat wij nu niet fysiek met de kinderen in contact kunnen zijn. En de gezellige activiteiten op onze scouting kunnen doorzetten. Naast de scouting activiteiten gaat ook NL-Doet op 13 & 14 maart niet door, op advies van het Oranje fonds. Op dit moment wordt er met de stafleden gekeken naar een mogelijkheid om online te draaien. Om zo toch nog in enige vorm scouting onder de aandacht te houden.

Mocht je nou nog vragen hebben met betrekking tot het virus verwijzen we je graag naar de website van Scouting Nederland. Of kijk op de website van het RIVM beide sites worden continu geupdate zodat je de meest actuele inforamtie hebt. Wij hopen dat we in april weer open kunnen gaan. Voor nu is dat nog onduidelijk maar wij houden jullie op de hoogte.