Spectaculaire start nieuw seizoen

Op zaterdag 3 september luidde wij het nieuwe seizoen 2016-2017 in. Kinderen en nieuwe vrijwilligers leggen een symbolisch en spectaculaire parcours af en klimmen/glijden hun nieuwe groep in.

Scoutinggroep Brigitta Valentijn begint het nieuwe seizoen altijd met een bijzondere en spectaculaire activiteit, namelijk het Overvliegen. Op 3 september werd er ‘in-, over- en uitgevlogen’. Nieuwe kinderen en vrijwilligers worden welkom geheten, de oudste kinderen vliegen over naar de volgende leeftijdsgroep en ook zullen enkele kinderen en vrijwilligers uitvliegen. Zoals altijd zal het de overvliegers niet makkelijk gemaakt worden, ze zullen hun best moeten doen om de overtocht te maken naar hun nieuwe groep!  Dit jaar moesten de kinderen eerst tijgeren onder het camouflagenet door, daarna volgde er een gepionierde evenwichtsbalk en werden ze in de tussentijd bekogeld met natte sponsjes en als afsluiter lag er een zeepbaan klaar en mochten ze glijdend het nieuwe seizoen uit of in vliegen.

Dit is een bijzonder moment waarvoor ouders, buurtgenoten en geïnteresseerden van harte welkom waren. De activiteit vond plaats bij Landgoed park Ockenburgh.

Helaas hebben we afscheid moeten nemen van de stafleden Anne en Kim. Namens de kinderen, bestuur en de vrijwilligers willen wij jullie hartelijk bedanken voor jullie inzet de afgelopen jaren! Maaaar… wees niet getreurd! We zien ze nog terug bij de gezamenlijke activiteiten.

We mochten bij deze spectaculaire start ook twee nieuwe stafleden verwelkomen: Jodi (bij de Esta’s) en Marloes (bij de Bevers).

Ruben vloog van de Bevers naar de Esta’s en Myrthe van de Esta’s naar de Mercators. Nieuw dit jaar zijn de SUPER Mercators (scouts): Tristan en Fleur. Zij mogen samen als oudste van de groep activiteiten voor de groep bedenken, voorbereiden en uitvoeren onder begeleiding van stafleden Maarten en nieuw staflid Lex.