13/05/2016

Staflid / vrijwilliger worden

Staflid / vrijwilligerstaflid vrijwilliger

Ben jij het staflid dat de balans weet tussen gezelligheid & serieus zijn? Vind jij het leuk om hout te hakken en een kampvuur te maken? Dan zijn wij opzoek naar jou. Wij zijn een scoutinggroep zonder uniform uit Den Haag en zijn continu op zoek naar nieuwe stafleden en vrijwilligers. Wij zijn een jonge, gezellige en groeiende groep en hebben nieuwe stafleden nodig voor al onze leeftijdsgroepen en een groep die we momenteel niet hebben, bevers (5-7 jaar).
Scouting Brigitta/Valentijn (of kort gezegd: ‘de BV’) is bezig met buiten- en teamspelen, creativiteit, fantasie, knutselen en sportiviteit. Denk hierbij aan kampvuur maken, wandeltochten en smokkelspellen.

Wat kun jij verwachten?

Op vrijdag of zaterdag ben je als staflid  gezellig met andere vrijwilligers en de jeugdleden activiteiten aan het uitvoeren. Om deze activiteiten te bedenken kom je met je mede-stafleden maandelijks tot wekelijks bijeen. Eigen inbreng, creativiteit en een beetje gekkigheid wordt gewaardeerd. Het is een mooie gelegenheid om bijvoorbeeld ervaring op te doen in het werken met kinderen of gewoon voor plezier. Ook ga je jaarlijks met jouw groep 2 à 3 keer op een fantastisch kampweekend en het hoogtepunt van het jaar is één week zomerkamp!

Als staflid zul je veel gekke en leuke momenten meemaken. Alles dat hiervoor telt zijn de blije gezichten van de kinderen en mooie verhalen die jij als staf overhoudt. Als staf krijg je ook korting op jouw lidmaatschap bij de Stam. Ook als je je verder wilt ontwikkelen biedt de scouting vanuit Scouting Nederland verschillende cursussen aan waar jij gratis aan kan deelnemen.
Je moet het natuurlijk vooral leuk vinden om met kinderen/jongeren te werken.

We zitten aan de Wijndaelerweg 12 in Den Haag aan de rand van Ockenburgh.
Daarnaast hebben we een bestuur dat de ondersteunende en overkoepelende verenigingszaken voor haar rekening neemt.

Aantal uur per week
+/- 6 uur Dit bestaat uit het bedenken, opzetten en uitvoeren van de activiteiten. En het nakletsen met jouw stafteam na de activiteiten

Dagen / dagdelen
Zaterdag of vrijdag en een aantal stafraden in de avond per maand
1x per 6 weken groepsraad

Activiteiten: Activiteiten begeleiden, Communicatie, Creatief en hobby, Evenement ondersteunen, Sport.
Benodigde vaardigheden: Aanpakken/doen, (Be)denken, Creatief, Ondernemen, Organiseren, Samenwerken.
Doel: Op vrijwillige basis het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling en participatie van kinderen en jongeren.
Kernactiviteiten
Wekelijkse activiteiten uitvoeren waarin creativiteit, fantasie, sportiviteit en samenwerking centraal staat voor kinderen en jongeren van ca 5-23 jaar. Jaarlijks 2 à 3 keer een weekendkamp en een zomerkamp van een week. Regelmatig een grotere activiteit voor meerdere leeftijdsgroepen en voor de buurt gezamenlijk.
Meer informatie / ook meehelpen?
Mail dan naar: pr@brigittavalentijn.nl.