Update: Fysiek draaien in Coronatijd

Afgelopen week is de staf van de Mercators bij elkaar gekomen. Zij hebben overlegd over het fysiek draaien voor de Mercators in de coronatijd. De verspoepeling van maatregelen biedt ook deze groep de mogelijkheid weer bij elkaar te komen. Echter geldt bij deze groep wel de 1,5m afstand. Dus hoe gaat het draaien er dan uitzien? Inmiddels zijn de Esta’s al fysiek aan het draaien.  Maar hoe moeten we fysiek draaien met twee groepen die normaal gesproken op hetzelfde tijdstip draaien? Ook de RS draait sinds kort weer fysiek op het terrein op de vrijdagavond.

Hierover en andere logistieke dingen zijn de stafteams van de Esta’s en Mercators met elkaar in conclaaf gegaan. Er is besloten om alle groepen weer fysiek te laten draaien vanaf 29 mei. De regels die al eerder gedeeld zijn in het Corona-protocol gelden hierbij voor alle groepen. Met uitzondering van de tijden die hierin genoemd worden. Om het fysiek draaien voor de Esta’s en Mercators op de zaterdag mogelijk te maken is er besloten om de draaitijden aan te passen. Zodat met beide groepen gedraaid kan worden op ons terrein.

Vernieuwde draaitijden

Esta’s: zaterdag 11.00 – 13.00
Mercators: zaterdag 14.00 – 16.00
Rowan Sherpa’s(RS): vrijdag 19.30 – 21.30

Update maatregelen fysiek draaien in coronatijd

In eerdere berichtgeving zijn er een aantal maatrgelen besproken deze blijven van kracht. Voor de Mercators en RS geld het grootste deel van deze maatregelen ook. Door het wijzigen van de draaitijden en het draaien met alle groepen veranderen er wel een paar dingen:

  • Esta kinderen worden verwacht tussen 10.50 en 11.00, Mercators tussen 13.50 en 14.00
  • Gaan de activiteiten van Esta’s niet door laat de staf dat uiterlijk 10.00 weten.
  • De blokhut wordt voornamelijk voor de sanitaire voorzieningen gebruikt, met uitzonedring van de douches.
  • De activiteiten worden zoveel mogelijk buiten gehouden, dit is op basis van de door de overheid gestelde restricties. Per 1 juni zijn binnen activiteiten ook weer toegestaan.

Deze en andere maatregelen zijn terug te lezen in het Corona Protocol. Deze zijn gebaseerd op de maatregelen vanuit Scouting Nederland, samen zorgen we voor een coronaproof scouting.

Corona protocol