Vrijwilligers nodig!

Vind jij het leuk om naast je studie voor kinderen uitdagende activiteiten te bedenken? En zoek je de perfecte boost voor je CV? Dan biedt de Brigitta Valentijn (Scouting zonder uniform) jou een geweldige kans! Daarnaast kan je ook nog je vrije studiepunten (SLC-punten) behalen. Geïnteresseerd om vrijwilliger te worden? Meld je dan aan bij ons bestuur!

De eigenzinnige Haagse Scoutingvereniging Brigitta Valentijn zoekt vrijwilligers om op zaterdag tussen 13.00-15.00 uur actieve, leuke en creatieve activiteiten te bedenken en te begeleiden.

Wie zijn wij

Vrijwilligers bij Brigitta Valentijn

Onze vereniging bestaat uit een groep van jonge en enthousiaste vrijwilligers die iedere zaterdag voor ongeveer 50 kinderen uitdagende activiteiten bedenken en begeleiden. De kinderen zijn verdeeld in vier leeftijdsgroepen:

  • Bevers: 5 t/m 7 (momenteel opgeheven i.v.m. vrijwilligerstekort)
  • Esta’s: 8 t/m 10
  • Mercators: 11 t/m 14
  • Rowans/Sherpa’s 15 t/m 17 (vrijdagavond)

Spel en spelplezier staat voorop bij Scoutinggroep Brigitta Valentijn. Sommige scoutinggroepen zijn nog veel gericht op presteren en winnen. Wij vinden het belangrijk dat kinderen plezier hebben en zich ontwikkelen op het gebied van fantasie en creatief spel. Spelenderwijs leren de kinderen samen spelen en met verantwoordelijkheid omgaan. Samen doen is samen lol! Gemiddeld ben je ongeveer 4 uur bezig met het vrijwilligerswerk. Af en toe gaan we een weekendje weg en het leukste is het zomerkamp in de eerste week van de zomervakantie!

Leerzaam

In een vrije omgeving een band opbouwen met een groep kinderen zonder dat je in een ‘stagerol’ zit of verplicht bent een strakke tijdsplanning aan te houden. Eigenlijk leer en oefen je alle vaardigheden die je niet uit boeken kunt halen zonder dat er iemand met een kijkwijzer meekijkt of dat je er een verslag over moet maken. Daarnaast leer je, in een ongedwongen sfeer, samenwerken, plannen, organiseren en leiding geven. Niet te vergeten zitten we in een bosrijke omgeving in Ockenburgh en vlak bij het strand Kijkduin.