Zomerkamp informatie

Nog maar heeeel even en dan gaan de kinderen op zomerkamp. Lekker spelen in het bos, dagjes uit, winkelen in het centrum, bonte avond, watergevechten, avondspellen en nog veel meer en dit alles in een spannend, uitdagend en avontuurlijk thema.  Hieronder vind u de zomerkampinformatie, zoals vertrek- en aankomsttijden, contactgegevens, bagageinformatie enz.

We draaiden dit seizoen de laatste keer op zaterdag 27 juli. De eerste keer na de zomer draaien we na de vakantie op 29 augustus om 13:00 uur aan de Wijndaelerweg nr. 12.

Vertrek en aankomsttijden
Bevers:  
op 15 juli verzamelen de Bevers om 11.00 uur op de Wijndaelerweg.
Esta’s: Op zaterdag 11 juli verzamelen de Esta’s om 12 uur bij de blokhut. Op zaterdag 18 juli kunnen de kinderen weer opgehaald worden om 11 uur.
Mercators: Vertrek 11 juli om 10:15 richting Alphen, Franse Baan en zaterdag 18 juli komen zij weer aan op de Wijndaelerweg 12 om 14.30 uur. Voor de Mercators is door de staf vervoer geregeld vanaf de Wijndaelerweg 12 naar het kampterrein en weer terug.

Wees alstublieft op tijd, mocht u toch later komen belt u dan a.u.b.

In en uitladen
Vrijdag wordt de vrachtwagen ingeladen om 19.30. Op zaterdag 18 juli zijn wij rond 13.30 weer terug op de Wijndaelerweg om uit te laden.  Alle hulp van ouders en leden is wordt zeer gewaardeerd.

Bagage
We zouden u willen vragen de spullen van de kinderen zoveel mogelijk van een naam te voorzien. Waardevolle spullen zijn niet handig om mee te nemen op kamp dus laat spullen als mobiele telefoons, gameboys en dergelijke vooral thuis. De kinderen mogen wat snoep meenemen, dit zal door de staf worden ingenomen en dit wordt gedurende de week uitgedeeld. Eventuele medicijnen graag voorzien van goede uitleg vooraf inleveren bij de staf.

Verzekering
De kinderen zijn verzekerd voor persoonlijke bagage en schade aan fietsen. U dient zelf een WA verzekering te hebben en evt.  een annulerings- verzekering.

Post
Kinderen ontvangen natuurlijk graag stapels post!! De postverzending is echter onzeker en duurt lang. We raden u aan om post vooraf mee te geven aan de staf.

Adres Bevers:
Wijndaelerweg 12

Adres Esta’s:
Zonnig Spoor 2
7495 VZ Ambt Delden

Adres Mercators:
Oosterwijksestraat 21
5113 NL Alphen

 

Contactpersoon
Bezoek van ouders op de kampen is uitgesloten ( tenzij het van te voren met de staf is afgesproken).

Bevers en Esta’s: er is een contactpersoon die u kunt bellen om te horen hoe het op het kamp gaat of om iets door te geven. Staf en contactpersoon hebben regelmatig met elkaar contact. De Bevers en Esta’s hebben Maarten- Paul den Heijer dit jaar als contactpersoon.

Mercators: vanwege de afwezigheid van elektriciteit in ons bos zijn niet alle stafleden voortdurend bereikbaar. Gelukkig heeft Maarten Rosier speciale oplaad voorzieningen mee en zal hij het grootste deel van de dag toch wel bereikbaar zijn op het volgende nummer: 06-3447304. Mocht u willen weten hoe het op kamp gaat of iets door willen geven kunt hem dag en nacht bellen.

Medicatie of allergieën
Verder wil de staf weten of u kind medicatie gebruikt en/of allergieën heeft. Mocht dit het geval zijn dan zouden zij hier graag zo goed mogelijk over worden ingelicht. Dit kan via telefonisch en via het gezondheidsforumlier.

Thema en kampverloop van de Mercators
De Mercators gaan dit jaar op ‘Wie Is De Mol (cator)?’ kamp! Een bekend tv-programma. De groep moet proberen zoveel mogelijk geld voor de algemene pot te verzamelen door het goed uitvoeren van de opdrachten. Maaaaaar in hun midden is iemand met een andere agenda die het goed uitvoeren van de opdrachten een stuk moeilijker gaat maken: De Mol ( ß komt het al bekend voor? ). Iedere dag zal een ander iemand de Mol zijn en aan het eind van elke dag zal er een test worden gemaakt waarin individuele punten te verdienen zijn en gewonnen joker en vrijstellingen ingezet kunnen worden. Aan het eind van het kamp zal duidelijk zijn wie de beste speler is en wie het beste heeft gemold. Als inleiding van het kamp hebben een spannend Wie Is De Mol(cator) filmpje voor de kinderen en ouders gemaakt.

Buiten het thema om hebben wij tijdens Mercatorkamp ook een paar tradities: de kinderen bouwen zelf hun keukentafel van pionierhout, ze lopen een hike ( lange speur/wandeltocht) van 18 kilometer en hebben een spannende avondwandeling ( dropping ). Verder leren ze voor zich zelf te koken ( met als hoogtepunt de kookwedstrijd), houthakken en vuur maken.  Kortom het wordt super leuk!

 

Bagagelijst  A.U.B. alles goed merken!!

0 1 broodpakket en wat te drinken voor lunch zaterdag 11 juli

0 luchtbed met luchtpompje/matrasje

0 slaapzak

0 eventueel kussen met sloop

0 4 handdoeken met 4 washandjes

0 1 theedoek (belangrijk, svp niet vergeten en graag voorzien van naam/merkje)

0 zwemkleding / badlaken / zwemvlinders-bandje / petje

0 toiletartikelen in toilettas

0 T-shirts / bloesjes

0 warme truien

0 lange broeken (waarvan 1 gewone/niet makkelijk brandbare, voor bij het kampvuur)

0 korte broeken

0 sportkleding

0 wandelschoenen

0 extra schoenen

0 (bad) slippers

0 ondergoed

0 sokken

0 pyjama

0 regenkleding en kaplaarzen (let er aub op dat ze niet te klein zijn)

0 zaklamp / batterijen

0 schrijfgerei / kaarten voorzien van adressen en postzegels

0 kleurpotloden en stiften

0 leesboek / strips

0 wasteiltje (met naam)

0 vuilniszak voor de vuile kleren

0 knuffelbeest

0 muggenstift / zonnebrand

0 zakgeld :  5 euro

0 2 potjes/pakken broodbeleg wat je zelf lekker vindt

0 OV-chipkaart voorzien van naam en met minimaal 30 euro saldo

0 medicatie met beschrijving en voorzien van naam, apart inleveren bij de staf

0 Medicatie + tekenformulieren (ingevuld en wel)